FOGLALKOZTATÁSBŐVÍTÉS A Zalaegerszeg, patkó utcai lakásotthonban

A „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben” pályázati konstrukció keretében „Zalaegerszeg, Patkó utcai Lakásotthon fejlesztése” elnevezéssel 2,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartása alatt működő Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat. Az európai uniós forrásnak köszönhetően egy fő roma önazonosságát vállaló, tartós munkanélküli gyermekfelügyelő foglalkoztatására nyílt lehetőség.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló konstrukció alapvető célja a társadalmi előítéletekkel és munkaerő-piaci diszkriminációval küzdő munkanélküli roma emberek, elsősorban roma nők társadalmi befogadásának és foglalkoztatásának javítása.

Az elnyert támogatás nagymértékben hozzájárul a roma önazonosságukat vállaló személyek foglalkoztatásán keresztül a szociális és gyermekjóléti rendszerben a nevelés fejlesztéséhez.

A pályázati konstrukció elősegíti a bevont roma személyek munkaerőpiacon való tartós elhelyezkedését, valamint foglalkoztatásuk csökkentheti a romákkal szemben támasztott előítéleteket is.

forrás: Sajtóközlemény