AUTISTA FARM LÉTREHOZÁSÁRA KERÜLT SOR A ZALA MEGYEI FOGYATÉKOSOK REHABILITÁCIÓS INTÉZETE ÉS OTTHONÁBAN

A Zalai Autista Farm létrehozásának elsődleges célja, hogy a növénytermesztés és az állattenyésztés sikerélményt jelentsen az autizmus spektrumzavarban élő ellátottaknak, akiknek ily módon erősödhet az önértékelése. A szakmai fejlesztések elősegítik a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációját.

Az európai uniós pályázatnak köszönhetően üvegház épült a zöldség és növénypalánták számára, valamint hagyományos falusi udvar, pajta, baromfiudvar, konyhakert és sertéstelep került kialakításra a magyarszerdahelyi intézmény, illetve a szomszédos lakásotthon területén.

A projekthez elnyert támogatás jelentősen elősegíti az intézmény infrastrukturális feltételeinek a javítását, nagy hangsúlyt fektetve a komplex akadálymentesítésre.

A beruházás révén megvalósuló foglalkoztatási lehetőségek bővülése alternatívát és változatosságot jelent majd az ellátottaknak. A fejlesztés eredményeként a szociális intézményben 11 munkahelyet hoztak létre, ebből 5 munkahelyet az autisták számára, 6 új munkahelyet pedig a közeli településeken élő megváltozott munkaképességű emberek részére.

forrás: Sajtóközlemény